NIMA

NIMA

Biography

About NIMA

NIMA
Het Nederlands Instituut voor Marketing is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales. NIMA ondersteunt professionals binnen die vakgebieden gedurende hun carrière op het terrein van kennis, professionele vaardigheden, biedt contactmomenten en inspiratie. NIMA geeft met examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Het doel van NIMA is om voor iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

NIMA examineert
De grote opleiders van Nederland bieden opleidingen op het gebied van marketing, communicatie, sales of marktonderzoek die worden afgesloten met een NIMA Examen. NIMA kent zeventien verschillende soorten examens. Deze examens worden aangeduid met het bekende A, B of C niveau.

NIMA organiseert
Jaarlijks organiseert NIMA meer dan 50 verschillende soorten events. Van bedrijfsbezoeken in de regio tot eendaagse masterclasses op een actueel thema. Deze events en activiteiten organiseren we exclusief voor onze leden, de NIMA Members. Daarnaast reiken we eens per jaar de Dutch Marketing Awards uit in de categorieën: Marketing Launch, Marketing Next en Marketing Company. Eenmaal per jaar vindt het grootschalige Marketing Information Event (MIE) plaats dat NIMA organiseert in samenwerking met het MOA, Center for Information Based Decision Making & Marketing Research.

NIMA verstrekt
De internationaal erkende titels SMP (Senior Marketing Professional), SCP (Senior Communications Profeessional) en RM (Register Marketeer) worden door NIMA toegekend aan marketeers en communicatieprofessionals die aantonen hun vak te verstaan.|

NIMA stimuleert
NIMA stimuleert de carrière van zijn leden op diverse manieren. Professionals werken via NIMA aan hun zichtbaarheid en aan inzichten over branches heen. Members creëren via NIMA een extra en belangrijk netwerk. NIMA faciliteert dit op diverse manieren door bijvoorbeeld het ‘Career Booster’ programma en MyCareer. Naast leden op persoonlijke titel (Personal Members) en leden die in de aanloop naar hun examen lid zijn (Study Members) heeft NIMA ook organisaties die aangesloten zijn. Het bedrijfsleven is zelfs breed vertegenwoordigd met meer dan 500 Business Members.